Opis kierunku:
Absolwent szkoły będzie przygotowany do wykonywania zadań zawodowych w zakresie wykonywania prac związanych z prowadzeniem produkcji roślinnej oraz zwierzęcej, prowadzenia i obsługiwania pojazdów, maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji roślinnej i zwierzęcej, prowadzenia sprzedaży zwierząt i produktów rolnych, organizowania i nadzorowania produkcji roślinnej oraz zwierzęcej.
Kwalifikacje:
ROL.04. Prowadzenie produkcji rolniczej
ROL.10. Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej
Przedmioty zawodowe: Podstawy rolnictwa; Prowadzenie produkcji roślinnej; Dobieranie metod i środków ochrony roślin zgodnie z zasadami integrowanej ochrony roślin; Prowadzenie produkcji zwierzęcej; Obsługa środków technicznych stosowanych w rolnictwie; Organizowanie zbytu zwierząt gospodarskich i produktów rolnych; Organizacja produkcji roślinnej; Organizacja produkcji zwierzęcej; Język obcy zawodowy
Liczba praktyk: 8 tygodni (280 godzin)
Możliwość zatrudnienia: gospodarstwa rolne, grupy producentów rolnych, przedsiębiorstwo produkcyjno-usługowe z branży rolno-spożywczej, jednostki publiczne i niepubliczne obsługi sektora rolnospożywczego, prowadzenie własnego gospodarstwa rolnego.
W przypadku wątpliwości i pytań związanych z naborem prosimy o osobisty lub telefoniczny kontakt: