Opis kierunku:
Absolwent szkoły będzie przygotowany do wykonywania zadań zawodowych w zakresie stosowania maszyn i urządzeń w produkcji wyrobów cukierniczych, magazynowania surowców, półproduktów i wyrobów cukierniczych, sporządzania półproduktów i wyrobów cukierniczych, wykonywania dekoracji wyrobów cukierniczych.
Kwalifikacja:
SPC.01. Produkcja wyrobów cukierniczych
Przedmioty zawodowe: Podstawy przemysłu spożywczego; Obsługiwanie maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów cukierniczych; Magazynowanie surowców, półproduktów i wyrobów cukierniczych; Sporządzanie półproduktów i wyrobów cukierniczych; Dekorowanie, konfekcjonowanie i dystrybucja wyrobów cukierniczych; Język obcy zawodowy
Możliwość zatrudnienia: zakłady przemysłowe, jak i rzemieślnicze wytwarzające wyroby cukiernicze, działy cukiernicze restauracji, punktów gastronomicznych i obiektów hotelarskich, własna działalność gospodarcza.
W przypadku wątpliwości i pytań związanych z naborem prosimy o osobisty lub telefoniczny kontakt: